Információk

Vegye igénybe szolgáltatásainkat!

Utazási okmányok

Útlevél vagy személyazonossági? Amennyiben Ön EU-s állampolgár útlevéllel és személyi igazolvánnyal egyaránt utazhat.Nem EU-s állampolgároknak útlevélre van szüksége az utazáshoz! Kérjük, hogy mindig ellenőrizze le útiokmányainak érvényességét! Érvényes vezetői engedély (jogosítvány) csak Magyarország területén érvényes személyazonosításra, nem számít útiokmánynak. Kérjük, vegye figyelembe, hogy nemzetközi járatainkra nem szállhat fel érvényes személyazonossági igazolvány vagy útlevél nélkül. Megértésüket köszönjük!

Bicikli szállítás

Bicikli csak szétszerelt állapotban szállítható,melyről az utasnak kell gondolskodnia, a bicikli szállítási díja 3000 HUF/ 10 EUR bicikli/irány.

Gyerek

A Huszár Travel járatain kiskorú gyermek, törvényes képviselő nélkül, kísérettel vagy kíséret nélküli utazásakor ajánlatos, hogy utazó kiskorú vagy kísérője rendelkezzenek a németországi belépés, tartózkodás és kiutazás ideje alatt a gyermek törvényes képviselőjének/képviselőinek egyszerű beleegyező nyilatkozatával a gyermek külföldre utazásával kapcsolatban. A nyilatkozatnak tartalmaznia kell a gyermek személyi adatait, a kísérő személyi adatait, utazási célt, időtartamot, a törvényes képviselő/k személyi adatait, pontos elérhetőségét. A nyilatkozatot két tanú előtt javasolt megtenni. Ajánlatos továbbá, hogy rendelkezzenek a gyermek törvényes képviselőjének/inek személyazonosságát igazoló okmány adatoldalának másolatával. Az utazáshoz cégünk gyermekülést biztosít! Kérjük utasainkat, hogy kiskorú utazását előre jelezzék!

Csomagok, bőröndök

Az utas jogosult a kézipoggyászán kívül 2 db normál méretű bőrönd/fő poggyászt magával vinni. Harmadik és további poggyász szállítása csak felár és szabad kapacitás esetén lehetséges. A felár 3000,- Ft

Háziállat

Az utazás során a háziállatokat csak állatútlevéllel szállíthatjuk a Huszár Travel járatain, mely útlevelet a lakóhely szerinti illetékes állatorvos állítja ki. Amennyiben az állat rendelkezik a szükséges védőoltásokkal, és az azonosítás végett tetoválással vagy mikrochippel, minden további nélkül utaztatható buszainkon a számára megfelelő méretű állatszállító boxban. Pont emiatt csak kistestű háziállatok/kutyák szállítását tudjuk vállalni, előzetes telefonos egyeztetést követően. Köszönjük a gazdik megértését! A szállítás költségéről kérem telefonon vagy e-mailben érdeklődjenek kedves utasaink.

Regensburg és Passau – két izgalmas város!

A Budapest-Regensburg és a Budapest-Passau útvonalat mindenféleképpen érdemes az életben legalább egyszer megtenni, ugyanis ezek a helyszínek Bajorország olyan városai, melyeket szinte muszáj legalább egyszer meglátogatni.

  • Regensburg egy komoly történelmi háttérrel rendelkező település. Az első században a kelták voltak azok, kik először elnevezték, akkor még Radasbona-nak, a rómaiak pedig már erődöket is építettek ide - így kijelenthetjük, hogy Regensburg a középkor egyik meghatározó város lett. Érdemes meglátogatni a múzeumokat, és ha már ott járunk, mindenképp menjünk el az óvárosba is, hiszen éppen 10 éve, hogy a világörökség része lett.
  • Passaut egyszerűen nem lehet kihagyni, ugyanis itt találkozik három európai folyó, a Duna, az Inn és az Ilz - ezért is szokták a magyarok gyakran látogatni Passaut, hiszen a Duna a „mi folyamunk”. A Veste Oberhaus-ba is érdemes ellátogatni, mert azon kívül, hogy ifjúsági szálló és történelmi múzeum, még csillagvizsgáló is.

Budapest-Regensburg és Budapest-Passau utak ügyében keressen minket!

 


Praktikák a kellemes buszos utazáshoz

Praktikák a kellemes buszos utazáshozA buszos utazás rengeteg előnyt rejt magában: olcsó, praktikus lehetőség, ráadásul az egész útvonalon csodálhatjuk a tájat menet közben, eközben ismerkedhetünk, pihenhetünk. A hosszabb buszos utaknak a hátulütője pontosan az időtartamban rejlik, a kellemetlenségekre azonban néhány trükkel fel lehet készülni.

  • A hosszú ülés a fő probléma ilyenkor, ezért érdemes nyakpárnát, kispárnát, takarót, derékpárnát használni, hogy minél otthonosabb legyen az ülésünk. Még ennek ellenére is tapasztalni fogjuk, hogy elgémberedünk, hiszen jobbára ugyanabban a testhelyzetben utazunk.
  • Olyan ruhát, zoknit viseljünk, ami nem szoros, könnyen meglazítható, levehető.
  • Rendszeresen tornáztassuk a lábunkat ülés közben, és minden lehetőséget használjunk ki a megállóknál a mozgásra.
  • Hanyagoljuk a szénsavas üdítőket, mert azok csak rontanak a helyzeten, puffasztanak, inkább vizet válasszunk.
  • A kézipoggyászba érdemes pár frissítő dolgot csomagolni: frissítő kendő, kézfertőtlenítő, szájvíz, fogkefe.
  • Végül igyekezzünk megtalálni az optimális folyadékfogyasztást: a túl sok nem praktikus, a túl kevés viszont növelheti a trombózis veszélyét.

Keressen minket bizalommal, és válasszon buszos útjaink közül!

 


Az egyik legolcsóbb utazási forma – buszozás!

Szeretne világot látni, de közben jó lenne, ha nem kerülne csillagászati összegekbe az utazás? A kényelem is fontos, nem csak az ár, de egyik igényéből sem szeretne lejjebb adni? Mi tudjuk, hogy mi az ideális megoldás az Ön számára! Válassza a buszos utazást!

Nem véletlen, hogy a buszos utazás még a fapados repülőjáratok és száguldó vonatok idejében is széles körben kedvelt megoldás maradt. Manapság a buszjáratok is gyors és kényelmes utazást képesek biztosítani, azonban ár tekintetében lényegesen jobb ajánlatokat nyújtanak az ügyfeleknek, mint a legtöbb más járműtípus esetében. Az olcsóság pedig nem megy az utazási élmény rovására!

Magyarország-Németország buszjáratainkat úgy alakítottuk ki, hogy az élvezhető legyen az utazás, mégis gyorsan és pontosan célba érhessenek kedves utasaink. Ráadásul gondoltunk azokra is, akik gyermekkel vagy kisállattal utaznának, így semmi sem szabhat akadályt, hogy olcsón jusson el akár az egész család a kiválasztott célponthoz, és közösen fedezhessék fel a világot!

Járjon jól, és döntsön Ön is Magyarország-Németország buszjárataink mellett! Ha minket választ, akkor biztosan nem fog csalódni!